Pages Navigation Menu

AUR se opune proiectului de lege inițiat de Coaliția pentru Familie

Luni, 23 mai 2016, a fost depus la Parlament un proiect de revizuire a Constituției, solicitându-se ca însăși prin Legea Fundamentală să se definească familia ca fiind constituită dintr-un bărbat și o femeie, interzicându-se astfel dreptul persoanelor de orientare homosexuală de a se căsători cu persoana iubită.

Asociația Umanistă Română își exprimă opoziția și fermă respingere a acestui proiect de revizuire și, de asemenea, a mentalității ce cauzează și însoțește asemenea inițative.

Asociația Umanistă Română susține că instituția căsătoriei este o protecție acordată familiei ce are la bază afecțiunea reciprocă a celor ce o compun. Iar această afecțiune nu poate fi stăvilită de atitudinea fundamentalistă a unor indivizi care se împotrivesc diversității.

Este foarte cunoscut că majoritatea statelor civilizate, care aderă la valorile și principiile democratice și către care România privește cu admirație atunci când vine vorba despre calitatea vieții umane, economie, sănătate, educație, permit într-o formă sau alta uniunea civilă a persoanelor de orientare gay. Este cunoscută, de asemenea, și tendința Parlamentului Uniunii Europene care a adoptat în februarie 2015 Raportul Panzeri, îndemnând statele membre să considere implementarea unei forme de uniune civilă a persoanelor gay.

Asociația Umanistă Română manifestă speranța că Parlamentul României va respinge proiectul de revizuire depus pe 23 mai și va lua act că acest proiect este de natură a ne plasa în rândul țărilor fundamentalist religioase, țări în care drepturile și libertățile umane sunt ignorate sau incălcate.

De asemenea, Asociația Umanistă Română își exprimă încrederea că, în cazul inițierii referendumului prevăzut de art.151 din Constituția României, alegătorii să conștientizeze discriminarea ce se dorește a fi statuată prin Legea Fundamentală.

Asociația Umanistă Română

26 mai 2016

LGBT

LGBT

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.