Pages Navigation Menu

Comunicat de presă – “Cum le vorbim copiilor despre umanism?”

Parenting umanist

”Cum le vorbim copiilor despre umanism?” – primul eveniment de parenting umanist organizat în România

Asociația Umanistă Română și Asociaţia Secular-Umanistă din România organizează primul eveniment de parenting umanist din România. Evenimentul va avea loc pe 29 octombrie, la ceainăria Green Tea și va fi găzduit de Vlad Bogos, care va oferi câteva răspunsuri la întrebarea ”Cum le vorbim copiilor despre umanism?”.

Din ce în ce mai mulţi părinţi doresc să își crească copiii într-o manieră diferită de vechile obiceiuri – să fie toleranţi, pacifiști, cu respect faţă de sine, de oameni, de mediu și de progresul știinţific. Toate aceste trăsături sunt specifice umaniștilor, care consideră că etica și moralitatea nu derivă din religie și că poţi crește copii fericiţi și împliniţi, fără să îi ameninţi cu pedeapsa divină și fără să le insufli teama de păcat, că ura și intoleranţa sunt învăţate, nu înnăscute, că nu trebuie să ne fie frică de ce nu ne este cunoscut sau este diferit, că gândirea critică și curiozitatea trebuie mereu încurajate.

Dacă și voi vă regăsiţi în afirmaţiile de mai sus, vă așteptăm la un workshop și o discuţie deschisă pe tema ”Cum le vorbim copiilor despre umanism?”. Întâlnirea este dedicată părinţilor și va fi moderată de Vlad Bogos, care la rândul lui este un tătic umanist. Printre subiectele care vor fi abordate se numără: moralitatea, drepturile omului și democraţia, libertatea și responsabilitatea, propria viaţă mai presus de divinitate, creativitatea și imaginaţia, și modul de viaţă umanist.

Evenimentul va avea loc pe 29 octombrie, între orele 12:00-15:00, la Ceainăria Green Tea (Str. Doctor Burghelea, Nr. 24, București). Costul participării: 30 RON/persoană.

Părinții interesați sunt invitați să completeze formularul de înscriere.

Evenimentul ”Cum le vorbim copiilor despre umanism?” face parte din proiectul național ”Umanism în România” (www.umanismromania.ro), implementat de Asociația Umanistă Română și Asociația Secular-Umanistă din România, cu sprijinul Human-Etisk Forbund, din Norvegia.

Umanismul este o concepție de viață bazată pe umanitate și rațiune. Umaniștii consideră că valorile morale sunt fondate doar pe natura umană și pe experiență şi că obiectivele moralității ar trebui să fie bunăstarea umană, fericirea şi împlinirea personală. Deciziile umaniștilor se bazează pe dovezile disponibile şi pe evaluarea rezultatelor acţiunilor noastre, nu pe dogme sau texte sacre. Umaniștii cred că avem o singură viață și este responsabilitatea noastră să o trăim într-o manieră înfloritoare.

 

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să ne contactați.

Cristina Iacob

Coordonator Asociația Umanistă Română

+4 0751 782 615

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.