Pages Navigation Menu

Echipa

Adrian Călugăru
Adrian Călugăru Președinte
adrian.calugaru@humanismromania.org | +40 723 540 589


Cred în fapte, chiar dacă uneori e nevoie de multe vorbe pentru a convinge să se ajungă la ele. Cred în puterea argumentelor, nu în intensitatea decibelilor cu care sunt expuse ideile. Cred în etica și morala în spirit umanist, nu în dogmele antice. Cred în evoluționism, nu în creaționism. Cred în judecata după fapte, nu în ”judecata de apoi”.

Cristina Iacob
Cristina Iacob Vicepreședinte
cristina.iacob@humanismromania.org | +40 751 782 615


Cristina consideră că o viață plină este aceea în care în fiecare zi încerci să aduci o mică schimbare în bine. Lucrează de peste 6 ani în diferite ONG-uri și a învățat că lumea poate fi un loc mai bun dacă există suficienți oameni care nu rămân indiferenți.

Florin Ioan Petric
Florin Ioan Petric Vicepreședinte
florin.ioan.petric@humanismromania.org | +40 744 359 997


Alături de Asociația Umanistă Română încă de la începuturile ei, Florin continuă să fie parte din organizație, din convingerea că oamenii au nevoie să le fie apărate valorile și drepturile fundamentale.

O lume bazată pe valori umaniste este o lume în care oamenii se respectă între ei, dar respectă și mediul în care trăiesc! Florin știe că prin răspândirea valorilor umaniste, lumea va deveni un loc mai bun.

Timea Jarcă
Timea Jarcă
timea.jarca@humanismromania.org


Deoarece crede în oameni, Timea vrea pur și simplu sa faca lumea un loc mai bun. Iar pentru asta nu există o metodă mai potrivită decât voluntariatul și implicarea în informarea și educarea celorlalți cu privire la ceea ce ea consideră cele mai importante valori ale umansimului: rațiunea, etica și libertatea de exprimare.

Ovidiu Nedu
Ovidiu Nedu
ovidiu.nedu@humanismromania.org


Nesimţindu-mă prea mulţumit cu limitaţiile omeneşti, am umblat prin câteva religii, căutând un sens superior umanului. Până la urmă, am ajuns la concluzia că trebuie să îmi accept condiţia de om şi că umanitatea reprezintă datul şi reperul ultim, atât în planul cunoaşterii cât şi al valorilor. Când încerc să înţeleg Universul, sunt agnostic, când trăiesc, sunt umanist. Şi caut să explicitez religia drept un fenomen antropologic-sociologic, drept un “instrument” psihologic-social.

Alexandrina Nicolescu
Alexandrina Nicolescu
alexandrina.nicolescu@humanismromania.org | +40 727 072 438


As vrea sa cred ca putem sa privim dincolo de stereotipuri si de idei conservatoare, ca putem accepta noul si ineditul mai presus de invataturile care ne-au fost insuflate de mici, si ca impreuna putem reinventa sensul vietii raportandu-ne la etica si stiinta ca elemente definitorii ale fiintei umane.

Ariel Pontes
Ariel Pontes
ariel.pontes@humanismromania.org


Umanist, feminist, libertarian de stânga, inginer software/web developer, wikipedian, blogger, filozof amator, activist etc. Sunt interesat în mod particular de biologia, natura umană, religia, epistemologia și etica. Sunt entuziasmat de știință, tehnologia și cunoștință liberă. Un “problem solver” prin natură și profesie, cred în utilizarea metodelor științifice pentru a rezolvă cea mai mare problemă pă care o confruntăm: a face lumea un loc mai bun.

Oana-Andreea Sava
Oana-Andreea Sava
oana.andreea.sava@humanismromania.org | +40 785 197 448


Pentru Oana valorile umaniste sunt foarte importante: rațiunea, știința, libertatea de exprimare, egalitatea de șanse etc.

Doru Iulian Stoica
Doru Iulian Stoica
doru.stoica@humanismromania.org 


Pentru Doru știința nu e doar un instrument de măsură ci și un mod de viață iar pentru a putea trăi într-o lume mai bună trebuie în primul rând înțeleasă. El consideră că o gândire critică și rațională împreună cu valorile umaniste sunt esențiale în dezvoltarea noastră personală cât și socială.