Pages Navigation Menu

Wake Up Europe! Semnează petiția pentru protejarea democrației în Ungaria!

Wake Up Europe

”Wake Up Europe!” este acum online:

Semnează petiția pentru protejarea democrației în Ungaria.

Bruxelles, 25 ianuarie 2016

Astăzi, inițiativa Cetățenilor Europeni ”Wake Up Europe!” își lansează platforma online pentru semnarea petiției la nivelul Uniunii Europene îndemnând instituțiile europene să ia o atitudine fermă împotriva agendei politice autoritare a prim-ministrului ungar Viktor Orban.

Deși Comisia Europeană abordează din punct de vedere juridic anumite aspecte ale acestei evoluţii autoritare, aceasta se sustrage de la o acțiune politică fermă împotriva a ceea ce este în mod clar o erodare sistematică a principiilor democratice și încălcări repetate ale valorilor europene și drepturilor omului de către guvernul ungar.

Cetățenii din spatele inițiativei ”Wake Up Europe!” sunt dezamăgiți de aceste lucruri și fac apel către oricare cetățean UE care crede că astfel de comportament autoritar nu își are locul în Europa să se alăture și să semneze petiția care cere Comisiei Europene să inițieze procedurile din Articolul 7 împotriva guvernului ungar.

”Permițând Ungariei să se îndepărteze atât de mult de valorile noastre de bază comune, UE a încurajat și alte state membre să urmeze această cale. Evenimentele recente din Polonia demonstrează clar acest lucru. Deși sprijinim ferm faptul că UE a început examinarea statului de drept în Polonia săptămâna trecută, ne dorim să vedem același angajament și din partea instituțiilor europene pentru apărarea statului de drept și în Ungaria.”, spune Pierre Galand, membru în comitetul ”Wake Up Europe!”.

Asociaţia Umanistă Română susţine si promovează această iniţativă: “România nu poate rămâne indiferentă la pericolul politicilor impuse de regimul Viktor Orban, care ameninţă valorile democratice europene. Doar uitându-se la trecutul recent al României, orice cetăţean responsabil trebuie să fie preocupat de aceste repetate abuzuri de la Budapesta.”, a declarat Cezar Maroti, preşedintele Asociaţiei Umaniste Române.

Platforma online pentru strângerea celor 1.000.000 de semnături necesare pentru validarea petiției va fi accesibilă până în noiembrie 2016.

Pentru mai multe înformații accesați:

www.act4democracy.eu
info@actfordemocracy.eu
facebook.com/WakeUpEuropeInitiative/
twitter.com/Act4Democracy

 

Relații cu presa:

Belgia:

Pierre-Arnaud Perrouty

info@act4democracy.eu

+32 2 627 68 24

 

Iniţiativă susţinută de

AUR Logo NEW-200x114