Pages Navigation Menu

THE STREET STORE, primul magazin gratuit de îmbrăcăminte pentru persoanele fără adăpost

Asociația Umanistă Română va fi sâmbătă la THE STREET STORE, primul magazin gratuit de îmbrăcăminte pentru persoanele fără adăpost.

Primul ‘magazin’ gratuit de îmbrăcăminte de tip pop-up din lume, înființat pe stradă și întreținut de oameni, vine pe 3 octombrie în București, pe strada Schitu Măgureanu, pe trotuarul Parcului Cișmigiu. Oricine poate aduce haine, încălțăminte și accesorii, pentru că persoanele fără adăpost să aleagă ceea ce au nevoie.

Aleea Parcului Cișmigiu se transformă sâmbătă, 3 octombrie, începând cu ora 8:00, într-o imensă vitrină de magazin, unde oamenii sunt invitați să expună pe umerașele și cutiile speciale din carton piese din garderoba proprie, de care nu mai au nevoie.

The Street Store, un concept care a luat naștere în Africa de Sud și a fost preluat apoi în toată lumea, își propune să fie mai mult decât o acțiune de donare de îmbrăcăminte. Scopul este de a le oferi oamenilor fără posibilități financiare aceleași drepturi ca celor ce pot plăti pentru hainele pe care și le doresc.

La Street Store, persoanele fără adăpost au parte de o experiență de cumpărături completă și prietenoasă, având șansa de a alege și chiar de a refuza ceea ce nu li se potrivește. Mai mult, ei sunt asistați de voluntarii proiectului, care îi ajută să găsească mărimea și stilul dorit, insuflându-le astfel acestor oameni încredere și demnitate.

‘Nu este un eveniment, ci mai degrabă un gest, un gest care se adresează oamenilor ‘invizibili’ cei pe care nimeni se pare că nu îi mai observă, dar cu care ne intersectăm zilnic. Dorim ca prin intermediul acestui proiect să creăm mediul perfect de schimb între cei care vor să ofere și cei care au nevoie să primească. Este simplu și sigur pentru donatori să vină cu piesele de îmbrăcăminte și să le agațe pe umerașe. Și este la fel de simplu pentru persoanele fără adăpost să aleagă cu demnitate ceea ce au nevoie, într-un mediu în care sunt tratate cu respect și empatie.’, povestește Alexandru Harbuzaru, care alături de Teodora Rus, formează echipa de organizare a evenimentului în România.

Asociațiile Homeless, Samu Social, FREE și Asociația Umanistă Română se vor asigura că apelul către persoanele fără adăpost se va face auzit în rândul acestora. De asemenea, acțiunea umanitară a atras parteneri dornici să îmbogățească experiența persoanelor fără adăpost, astfel ca Street Store îi va avea alături pe Ollie Gang Shop, Aqua Carpatica, Zoom-Biz și Expert Promotion.

The Street Store este un proiect marca M&C Saatchi care a luat naștere în anul 2014 în Cape Town, Africa de Sud. De atunci, proiectul a fost replicat de 329 de ori, în toată lumea. Ediția din România este cea cu numărul 330.

Facebook: https://www.facebook.com/events/1540031889579718/

Va asteptam si pe voi!

The Street Store

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.